Ако сте цветар, който планира да започне бизнес с цветя, вероятно вече знаете, че е необходимо да имате подходящите инструменти. С подходящото оборудване можете да станете голям като флорист във флоралната индустрия, защото подходящото оборудване и консумативи за флористи са много важни за създаването на страхотна флорална работа. Имайте го предвид.

Най-простият, но най-съществен елемент сред вашите цветарски доставки е вашата флорална пяна. Вашата флорална пяна е материалът, който държи вашите цветя заедно и ги държи на място. Той служи като първия градивен елемент на вашия флорален шедьовър. Двата най-често използвани варианта на флорални пяни са мокрите флорални пяни и стиропор.

Мократа флорална пяна се използва основно за прясно набрани цветя. Това се дължи на факта, че мокрите флорални пяни могат да задържат няколко литра вода, за да нахранят цветята. Процесът на абсорбиране на вода и подаването й на цветята удължава продължителността на живота на цветята, следователно, на вашето цветно парче. Стиропорът от друга страна се използва за коприна и/или сухи цветя.

Когато имате запас от добра флорална пяна, с която да работите, тогава можете да се тревожите за останалите си доставки като цветята, вазите, филтрите за вазите, тръбите за вода и друго оборудване. Тези консумативи за цветя могат да бъдат закупени на различни пазари за цветя онлайн и офлайн, а понякога дори в магазини „Направи си сам“ и големи магазини за техника. Важното е, когато купувате вашите материали и инструменти, да се уверите, че получавате стока с добро качество на разумна цена.

Можете да закупите добри материали за по-малко чрез закупуване на консумативи втора употреба, като купувате по време на сезоните на разпродажби и т.н. Въпреки това, препоръчителният метод е закупуването на цветарски консумативи на едро. Да, можете да спестите, като закупите повече консумативи на по-ниска цена.

Как е това? Работата с търговци на едро ви спестява много пари, защото когато купувате на едро, търговците на едро ще ви направят голяма отстъпка, тъй като сте купили повече от техните стоки. Освен това закупуването на консумативи за цветя на едро ви позволява да работите директно с производителите, вместо да се занимавате с търговци на дребно, които продават тези продукти на по-скъпа цена.

Да направите първата голяма стъпка към това да станете успешен цветар (което е закупуването на подходящите консумативи за цветя) не е лесно нещо. Не е евтино и най-вероятно ще увеличи бюджета ви. Но е необходимо и ще извлечете ползите, след като успеете.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *