Hundefodermærkning og krav til regulering af hundefoder er sandsynligvis ikke noget, du tænker på regelmæssigt, men hvis du elsker kæledyr, er det noget, du skal prioritere at sætte dig ind i. Den uheldige sandhed er, at de regler og bestemmelser, der regulerer foder til kæledyr, ikke er blevet lavet for at sikre, at det, din hund spiser, er nærende, sikkert og præcist afspejles på mærkningen af foderet.

Sandheden er, at reglerne ofte giver producenterne mulighed for at føre forbrugerne ind i falske overbevisninger om, hvad de fodrer deres hunde. Problemet ligger i mærkningsspecifikationerne. For eksempel, hvis dit produkt siger “With Chick, en Flr”, behøver smagen kun at hundemad være sporbar, men der behøver ikke at være noget egentligt kyllingekød til stede i produktet. Hvad med en, der er mærket “Beef Dinner”, dette produkt skal kun indeholde 25% oksekød, og endnu værre, et produkt, der siger “With Beef” skal kun indeholde mindst 3% oksekød!

Så selvom du køber et produkt, som du synes er “With Beef”, og i dit sind, betyder det, at det er fyldt med solidt oksekød, må du hellere tro om igen! Det, du skal lede efter, er hele produkter såsom oksekød, kylling, laks eller vildt. Hvis et produkt siger “Laks til hunde”, skal mindst 95 % af det produkt være laks og/eller 70 % inklusive vandet.

Det er bare for nemt at blive narre til at tro, at du køber et sundt produkt til din hund. Du skal være i stand til at tyde mærkningen på de produkter, du køber, for at sikre, at din hund får den ernæring, du har til hensigt, den skal få.

I øjeblikket bliver dyrefoderindustrien overvåget af tre forskellige agenturer. Disse agenturer spiller hver deres rolle i forsøget på at sikre kæledyrsfodersikkerhed. **FDA Center Veterinary Medicine**

FDA-afdelingen for veterinærmedicin beskæftiger sig naturligvis med dyr, og en af deres funktioner er at sikre, at de ingredienser, der bruges i foder til kæledyr, er sikre. Ingredienserne i foder til kæledyr skal også tjene et funktionelt formål såsom ernæring, smag eller vitaminer og mineraler. Eventuelle yderligere stoffer som f.eks. konserveringsmidler eller tilsætningsstoffer skal være speciitsgodkendte, før de kan tilsættes.

**Association of American Feed Control Officials**

AAFCO er ikke et regeringsorgan som FDA, i stedet består dets medlemmer af statslige og føderale ansatte fra forskellige agenturer og ansatte fra dyrefodervirksomheder. De har yderligere regler og regler for hundefoderetiketter oven i FDA-reglerne for foder til kæledyr. Dog hundefoder. reglerne varierer fra stat til stat, og ikke alle stater er enige i AAFCO-reglerne.
AAFCO kræver hund fd. at indhente AAFCO Ernæringsmæssig tilstrækkelighedserklæring, så de kan bruge udtrykket “komplet og afbalanceret” på deres emballage. Det er dybest set deres måde at garantere overholdelse af ernæringsstandarder og udtalelser og ingredienser. Hvis en hund fd. et produkt kræver AAFCO’s Ernæringsmæssig tilstrækkelighedserklæring, det har opfyldt Nutfforfilen baseret på laboratorietests, eller det har bestået en fodring af levende hunde.

Garantier her er kun med to specifikke næringsstofprofiler, der bruges:

**Voksenvedligeholdelse
**Vækst, amning og reproduktion
**Kæledyrsfoderinstitut**

Pet Food Institute er stemmen til de amerikanske dyrefoderproducenter. Det varetager branchens offentlige uddannelse og medierelationer og er repræsentant for den amerikanske kongres og statslige og føderale agenturer. De organiserer informationsseminarer og uddannelsesprogrammer og koordinerer med andre organisationer. PFI repræsenterer 98% af alle hunde- og kattefoderproducenter i USA.
** Se venligst ressourceboksen for links til disse bureauer

PFI dedikerer sig til følgende:

Fremme kæledyrs generelle pleje og velvære
Støt initiativer til at fremme kvaliteten af hunde- og kattefoderet
Støt forskning i kæledyrsernæring og kæledyrs vigtige rolle i vores samfund
Oplysning og uddannelse af offentligheden om korrekt fodring og pleje af kæledyr
Repræsenterer kæledyrsfoderindustrien over for føderale og statslige regeringer
Selvom disse tre separate agenturer arbejder flittigt for at beskytte dyrefoderindustrien, er det vigtigt, at du gør en indsats for at lære at forstå og læse etiketten på din hunds foder. For selv om der er regler for fødevaremærker på plads, er de fulde af smuthuller og giver mulighed for at udelade smarte formuleringer eller mangel på beskrivelser fra dit kæledyrsfodermærke, så skal du lave hans regelsæt for al hundefodermærkning:

  • Produktet skal identificeres som en hund fd.
  • Hundens vægt, volumen eller antal fd.
  • Fabrikantens navn og placering
  • Liste over alle ingredienser ved deres almindelige navn

Hvad mangler

Med alle disse agenturer og regler og bestemmelser på plads, er jeg sikker på, at du undrer dig over, hvorfor dette ikke tager sig af kvalitetsproblemerne inden for kæledyrsfoderindustrien. Til at begynde med bruges AAFCO-erklæringerne kun på kommercielle dyrefoder. Det betyder, at alt, der er produceret under overskriften “Helt naturligt eller hjemmelavet”, ikke skal overholde denne standard og ikke kan sammenlignes.

Dernæst skal du bemærke, at når de designer disse hundefoder, er de kun et basisfoder. Hvad jeg mener er, at de ikke har taget højde for hver enkelt hunds individuelle behov på nogen måde. For eksempel er min hund Rodeo en Border Collie og arbejder kvæg næsten hver weekend. Han er en ekstremt aktiv hund, der kræver store mængder energi. Det betyder, at han har brug for mad af høj kvalitet med godt protein og kvalitetskulhydrater sammen med afbalancerede fedtstoffer, vitaminer og mineraler, selvfølgelig. Denne diæt ville ikke være egnet til en lille hund, der daser rundt i huset hele dagen på sofaen og tager lur og lever det forkælede hvalpeliv.

Pointen er, at en AAFCO Næringsprofil kun giver en gennemsnitlig standard for hundens fd. fremstiller til at skyde efter, så hvis de putter den samme gennemsnitlige mængde protein, vitaminer, mineraler, fedt osv. i hvert hundefoder, hvordan kan det så overhovedet være den bedste kvalitet for din hund og din nabos hund og hans nabos hund?

Nu er der bestemt ingen måde, som hundefoderindustrien kan lave mad til hver eneste hund, men at lave kulstoffoder er heller ikke svaret. Det er klart, at der stadig skal ske yderligere ændringer for at adressere kvaliteten af ingredienserne og ikke kun mængden af hundefoderet. Fyldstofferne og kulhydraterne i hundefds. skal behandles, da de generelt er ansvarlige for over halvdelen af makeupen af hunden fd. og alligevel have ringe ernæringsværdi for din hund. Den anden bekymring her er, hvordan de ukendte ingredienser påvirker din hunds sundhed og specifikt deres fordøjelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *